ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 


Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Ελλάδος. Εκατομμύρια τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αφού είναι γνωστή για την ομορφιά της, τα αξιοθέατα της, την ιστορία της και τον λαό της. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν επισκεφτεί έστω κ μια φορά αυτήν την πανέμορφη πόλη. Αν όμως σκέφτεσαι να πας ένα ταξιδάκι σου έχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο γνωστά και ενδιαφέρον αξιοθέατα και μέρη αναψυχής που μπορείς να επισκεφτείς.

Λευκός Πύργος: Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης. Παλιά ήταν φυλακή, αλλά τώρα είναι προσβάσιμο, μπορείτε να εισέλθετε στον χώρο και να δείτε και από μέσα. Εκατοντάδες κόσμος μαζεύεται κάθε μέρα εκεί για να καθίσει στα παγκάκια που περιβάλει ο χώρος η και να περπατήσει.

Νέα παραλία: Ένα δρομάκι ειδικά φτιαγμένο δίπλα ακριβώς στον Θερμαϊκό όπου μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδηλασία. Εκεί θα δείτε και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τις ομπρελιτσες και τον Λευκό Πύργο.

Πλατεία Αριστοτελους: Μια από τις πιο γνωστές περιοχές στο κέντρο της πόλης. Εκεί μπορείτε να πάτε στις καφετέριες να απολαύσετε τον καφέ σας, να πάτε για ψώνια, να περπατήσετε και να βγάλετε πολλές φωτογραφίες! Παράλληλα θα βρεθείτε στην οδό Εγνατία και Τσιμισκη όπου και εκεί επίσης υπάρχουν εκατοντάδες μαγαζιά για ψώνια!

Δάσος Σειχ Σόου: Ένα δάσος με καταπράσινα δέντρα, όπου μπορείτε να περπατήσετε!

Μετέωρα/Προφήτης Ηλίας/Κάστρα: 3 διαφορετικές περιοχές με απίστευτη θέα της πόλης! Εκεί κάθε μέρα μαζεύονται πολλές παρέες νέων. Θα το λατρέψετε!

Λαδάδικα

Ναός Αγίας Σοφίας

Γήπεδο Τούμπας

Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα 3 μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα:

Mediterranean Cosmos

Mega outlet

One Salonica

Για τους λάτρεις της ιστορίας, έχουμε κάποια ενδιαφέρον μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε:

Εβραϊκό Μουσειο Θεσσαλονίκης

Αρχαιολογικό Μουσειο Θεσσαλονίκης

Μουσειο Βυζαντινού πολιτισμού

Εβραϊκό μουσειο Θεσσαλονίκης

Μουσειο Μακεδονίκου αγώνα

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν πολλά μαγαζιά βραδινής διασκέδασης τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε! Το κέντρο το βράδυ είναι πανέμορφο γι’αυτό φροντίστε να βγείτε και να διασκεδάσετε!

Μια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη σίγουρα θα μείνει αξέχαστη. Έχει παρά πολλά μέρη να διασκεδάσει κανείς, να ψωνίσει και να φάει. Η Θεσσαλονίκη καλύπτει όλες τις ανάγκες, γι αυτό είναι μια από τις πιο αξιολάτρευτες πόλεις! Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας να σας κάλυψαν και να σας βοήθησαν! Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι !


Comments