ΒΙΕΝΝΗ

 


Η Βιέννη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Αυστρίας με 1.900.000 περίπου κατοίκους. Ίσως σας είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το ταξίδι σας σε μια τέτοια πόλη με τόσα πολλά αξιοθέατα, γι’αυτό εμείς θα σας δείξουμε την Βιέννη σε 8 βήματα.



1.     1.  Παλάτι Hofburg

Ίσως σας φανεί περίεργο που ξεκινήσαμε την περιήγηση από αυτό το αξιοθέατο, όμως είναι εύκολα προσβάσιμο και θεωρούμε πως είναι η καλύτερη επιλογή για την πρώτη επαφή σας με την πόλη.

Βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και είναι από τα μεγαλύτερα παλάτια της, αποτελείται από ένα μεγάλο συγκρότημα με πολυτελή αυτοκρατορικά διαμερίσματα.

Εδώ θα βρείτε το Μουσείο της πριγκίπισσας Σίσι καθώς και το θησαυροφυλάκιο με τα αυτοκρατορικά στέμματα και μια πανέμορφη συλλογή από ασημικά.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο αξιοθέατο εντός του παλατιού είναι η ισπανική σχολή ιππασίας όπως επίσης και η αυστριακή εθνική βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο χώρο του παλατιού.


2.   Τα Ανάκτορα Scönbrunn

Τα ανάκτορα Σένμπουρν ανήκουν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι από τα αξιοθέατα με μεγάλη ιστορία στη πόλη γι’αυτό και θα ήταν αδύνατο να μην αναφερθούμε σε αυτά.

Αποτελούσαν στο παρελθόν την θερινή κατοικία των μοναρχών από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Σήμερα πλήθος τουριστών συγκεντρώνονται για να επισκεφθούν το ζωολογικό κήπο του παλατιού καθώς και το θερμοκήπιο με τους φοίνικες.


3.   Ανάκτορο Belvedere

Ακόμα ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλάνο κανενός ταξιδιώτη. Όπως και τα ανάκτορα Σένμπουρν έτσι και το Belvedere αποτελούσαν κάποτε θερινές κατοικίες, το συγκεκριμένο ανάκτορο ήταν η θερινή κατοικία του στρατιωτικού Ευγένιου της Σαβοΐας.

Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο στεγάζεται μια από τις σημαντικότερες συλλογές Αυστριακής τέχνης. Το διαμάντι της συλλογής δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το πιο διάσημο έργο τέχνης του Γκούσταφ Κλίμτ «Το φιλί».


4.   Stephansdom

Μερικοί το αποκαλούν σήμα κατατεθέν της Βιέννης ίσως και να έχουν δίκαιο , το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες που καταφθάνουν στη πόλη.

Είναι χτισμένος σε γοτθικό Ρυθμό, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1137 και αυτό που θα σας εντυπωσιάσει σε αυτό το κτήριο είναι η στέγη του. Χιλιάδες πλακίδια σε ένα όμορφο και πολύχρωμο μωσαϊκό αποτελούν το στέγαστρο του ναού αυτού.


5.   Ringstrasse

Κάπου σε αυτό το σημείο νομίζουμε πως έφτασε η ώρα για ένα περίπατο ή μια ποδηλατάδα. Η Λεωφόρος με το όνομα «Βιεννέζικο Δαχτυλίδι» είναι ότι πρέπει για να καταλάβει κανείς τον Ρυθμό που είναι χτισμένη η πόλη αλλά και να επισκεφθεί τα μουσεία που υπάρχουν κατά μήκος της . Η κατασκευή της διήρκησε πάνω από 50 χρόνια ενώ το μήκος της δεν ξεπερνά τα 5.3 χιλιόμετρα.


6.  Museum Quartier

Στα παλαιότερα χρόνια το σημείο αυτό στέγαζε τους αυτοκρατορικούς στάβλους, σήμερα είναι μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Βιέννης , εδώ υπάρχουν Μουσεία , καφετέριες και εστιατόρια μια περιοχή που είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσει κάνεις .


7.   Café Central

Αν πραγματικά θέλετε να νιώσετε ότι πίνετε καφέ και συζητάτε με την πριγκίπισσα Σίσι το μαγαζί αυτό είναι ότι χρειάζεστε, θα σας μεταφέρει στη παλιά εποχή της Βιέννης κάτι που θα σας μαγέψει αξίζει να πούμε πως σε αυτό το καφέ σύχναζαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Τρότσκι και ο Φρόυντ, τώρα είναι η δική σας σειρά να το επισκεφτείτε.


8.   Riesenrad

Αφήσαμε τελευταίο το Γιγάντιο Τροχό ελπίζοντας ότι θα θέλατε πριν εγκαταλείψετε τη πόλη η τελευταία σας εικόνα να είναι η θέα της από ψηλά. Ο τροχός αυτός αποτελεί λοιπόν αναπόσπαστο κομμάτι της Βιέννης και πρωταγωνιστεί τόσο στις φωτογραφίες τουριστών όσο και σε ταινίες διάσημων σκηνοθετών.

Ιδρύθηκε το 1897 με σκοπό να γιορτάσει τα 50α γενέθλια του Φραγκίσκου Ιωσήφ. Σήμερα αποτελεί το μεγάλο αξιοθέατο του λουνα παρκ και δημόσιου πάρκου Πράτερ.

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τη πόλη από ψηλά μέσα στις πανέμορφες κόκκινες καμπίνες, ενώ αν θέλετε να περάσετε ένα ρομαντικό βράδυ με την αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα πριβέ δείπνο για τους δύο σας.







Comments