ΑΘΗΝΑ

 


   Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Ελλάδας. Με το που καταφθάσεις στην πόλη της Θεάς Αθηνάς, πιθανών να περιμένεις να αντικρίσεις από την αρχή την αρχαιότητα και την βαριά ιστορία της πόλης, με μία πρώτη ματιά όμως σε ξεγελάει με τον μοντερνισμό που πλέον προσπαθεί να κυριαρχήσει. Ώσπου μέσα σε αυτό το σύγχρονο χάος αντικρίζεις ένα από τα πολλά αρχαία μνημεία της πόλης, που βρίσκονται εκεί για να σου δείξουν όλα αυτά που περιμένεις.

   Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα δυναμωτικό πρωινό και φρόντισε να είσαι από νωρίς  έξω από την Ακρόπολη, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα, με σκοπό να γλυτώσεις την ουρά. Το μουσείο της Ακρόπολης, μάλιστα, είναι ένας προορισμός που αξίζει επισκεφτείς ξανά και ξανά.

   Μην παραλείψεις να πάρεις ένα ρόφημα στο χέρι για να χαθείς στα ιστορικά και ποιητικά στενάκια της Αθήνας και να εξερευνήσεις τα παλαιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο αλλά και στα γραφικά σοκάκια, που σίγουρα θα θελήσεις κάτι να πάρεις, καθώς επίσης και τα σύγχρονα μαγαζιά της ιστορικής Πλάκας .

  Όταν φτάσει η ώρα του φαγητού, μια βόλτα στην Πλάκα είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να δοκιμάσεις την παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα η οποία καλύπτει κάθε προτίμηση και ιδιαιτερότητα. Μην παραλήψεις επίσης να δοκιμάσεις κάποιο ελληνικό κρασί, ούζο, τσίπουρο αλλά και ρετσίνα, τα οποία δε λείπουν ποτέ από τα ελληνικά σπίτια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλληνες ξέρουν από καλό φαγητό!

  Μόλις βραδιάσει όλοι οι δρόμοι θα σε οδηγήσουν στο Μοναστηράκι, εκεί άσε τη ζωντανή μουσική να σε παρασύρει σε ένα από τα παραδοσιακά μαγαζιά, ζήτα έναν «ελληνικό μεζέ» και αφέσου στον ελληνικό ρυθμό για να διασκεδάσεις. Αν δεν είναι της αρέσκειάς σου, στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις πολλά bar που να σου ταιριάζουν. Για κλείσιμο της βραδιάς, μια ευχάριστη εικόνα είναι ο φωτισμένος Παρθενώνας που συναντάς με μια βόλτα στο Θησείο αλλά και οι πλανόδιοι μικροπωλητές με τις χειροποίητες κατασκευές τους.

 Συνέχισε το πρόγραμμα σου στην Αθήνα με μία επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αλλιώς Καλλιμάρμαρο, που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μετά την αναβίωση τους. Ο χώρος έχει περιοριστεί στους 45.000 θεατές αλλά δεν παύει να χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις και ως συναυλιακός χώρος.

  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλοι μιλάνε για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας πολυχώρος ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις. Μπορείς να κλείσεις μία ξενάγηση και να μεταφερθείς στον χώρο δωρεάν από το σύνταγμα που περνάνε κάθε 30 λεπτά λεωφορεία του ιδρύματος.

  Αν θες να απολαύσεις την πόλη από ψηλά κάνε μια βόλτα στους γνωστούς λόφους της Αθήνας. Ο λόφος Στρέφη που βρίσκεται στη Νεάπολη, παλιό λατομείο, που υπάρχει ένα υπαίθριο θεατράκι. Ο λόφος των Νυμφών ή Αστεροσκοπείου που βρίσκεται στο Θησείο. Ο λόφος Φιλοπάππου ή των Μουσών, αρχαιολογικός χώρος με ιστορία επί φραγκοκρατίας.

 


 

 

Comments