ΜΗΛΟΣ


Η Ελλάδα γνωρίζουμε πως είναι μια από τις πιο όμορφες και αξιολάτρευτες χώρες στον κόσμο. Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, καθώς φεύγουν ικανοποιημένοι με αξέχαστες εμπειρίες. Η χώρα μας έχει πολλά πανέμορφα νησιά. Πραγματικά όλοι δυσκολευόμαστε ποιο από όλα να επισκεφτούμε. Ένα από αυτά είναι η Μήλος, γνωστή για τις παραλίες της, την θάλασσα και τα ηφαίστεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα πανέμορφα αξιοθέατα της. Όλοι λατρεύουμε την φύση γι’αυτό θα πρέπει να επισκεφτείτε σίγουρα κάποια μοναδικά μέρη. Αρχικά, η παραλία Σαρακίνικο είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στη Μήλο. Μπορεί να μην είναι άνετα για μπάνιο αλλά σίγουρα θα πρέπει να δείτε αυτό το πανέμορφο συνδιασμό θάλασσας και λευκών βράχων τα οποία θα σας αφήσουν άφωνους. Έπειτα, σας προτείνουμε την παραλία Κλέφτικο. Σύμφωνα με πολλές κριτικές, τα κρυστάλλινα καθαρά νερά  διαμορφώνουν το τοπίο. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι. 
Εάν είστε λάτρης της ιστορίας και των μουσείων, σίγουρα θα πρέπει μα επισκεφτείτε το Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου. Εκεί υπάρχουν ενδιαφέρον εκθέματα, μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν της Μήλου καθώς και να αγοράσετε πετρώματα. Στον κάτω όροφο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ που αφορούν το νησί. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο πολεμικό καταφύγιο Αδαμαντά. Είναι ένα έργο ιστορικής αξίας, στο οποίο αναδεικνύεται η ιστορία της Μήλου. Εκεί υπάρχουν εξαιρετικές εικόνες και οι ξεναγοί θα σας εξυπηρετήσουν και θα εμπλουτίσετε ακόμα πιο πολύ τις γνώσεις σας, καθώς θα μάθετε πολλά για το παρελθόν. 
Άλλο ένα μοναδικό μέρος να επισκεφτείτε είναι τα Θειωρυχεία, μια παραλία ήρεμη και ερημική. Τα καθαρά νερά και τα κόκκινα και λευκό κίτρινα βράχια θα σας καταπλήξουν. Εκεί θα μπορείτε να ηρεμήσετε, να ξεχαστείτε μακριά από τον κόσμο και την φασαρία! Η πρόσβαση με μηχανάκι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί. Τέλος, το Κωνσταντάκης σπήλαιο οινοποιείο είναι ένας καταπληκτικός χώρος όπου μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε είδους κρασί το οποίο είναι εξαιρετικό, αφού ακόμα και οι άνθρωποι εκεί μπορούν να σας προτείνουν και να σας βοηθήσουν να λύσετε όλες τις απορίες με βάση την παραγωγή του κρασιού. Ένα πανέμορφο περιβάλλον που αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος.

Τέλος , υπάρχουν δυο σβηστά ηφαίστεια στο νησί, το ηφαίστειο της Φυριπλάκας και το ηφαίστειο του Τράχηλα. Οι ηφαιστειακοί βράχοι καλύπτουν την μεγαλύτερη έκταση του νησιού. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτά τα «φυσικά αξιοθέατα» τα οποία θα σας μείνουν αξέχαστα! Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι όρεξη για εξερεύνηση, καλή διάθεση και καλή παρέα!  Η Μήλος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Ξεκινήστε να κανονίσετε το ταξίδι σας σε αυτό τον παράδεισο. Θα κερδίσετε πολλά…ένα ταξίδι αναψυχής!

Comments