ΛΕΥΚΑΔΑ


Η Λευκάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και των Επτανήσων. Οι παραλίες του βραβεύονται κάθε χρόνο με μπλέ σημαία αφού το νησί διαθέτει τα πιο καθαρά και γαλάζια νερά της Μεσογείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στο νησί είναι αρκετά εύκολη αφού είναι το μοναδικό νησί που συνδέεται με το οδικό δίκτυο της Ελλάδας.
Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την πόλη της Λευκάδας που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, εκεί θα βρείτε όμορφα εστιατόρια και μαγαζάκια με σουβενίρ δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές που θα σας αφήσουν άφωνους και διαλέξτε δώρα για τους αγαπημένους σας φίλους που δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν μαζί σας.
Για να ήμαστε όμως αντικειμενικοί οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού καταφθάνουν στο νησί για ένα και μόνο λόγο που δεν είναι άλλος από μια βουτιά στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, μην παραλείψετε λοιπόν τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού που είναι : Το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί, ο Μύλος, η Αμμόγλωσσα και φυσικά το σήμα κατατεθέν του νησιού που είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο η παραλία Πόρτο Κατσίκι.
Αν έχετε το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα αξίζει να κάνετε μια περιήγηση στα κοντινά νησιά με μια μονοήμερη κρουαζιέρα. Ο Σκορπιός το νησί του Ωνάση σε περιμένει για να σου δείξει την αρχοντιά του, οι παραλίες του και τα όμορφα δέντρα του νησιού θα σε αφήσουν άφωνο.
Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το αξιοθέατο που σε καλωσορίζει στο νησί, το κάστρο της Αγίας Μαύρας που χτίστηκε το 1300 από το Βενετό ηγεμόνα Ιωάννη Ορσίνι ο οποίος πήρε τη Λευκάδα σαν προίκα και από τότε ξεκίνησε να χτίζει το κάστρο.
Αναπόφευκτη είναι και μια επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό οικισμό του Αγίου Νικήτα, ένας οικισμός που θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο σας για να τον γνωρίσετε, το λιμανάκι του οικισμού σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, τις ψαροταβέρνες και τα καφέ μπροστά στο κύμα θα σας μείνει αξέχαστο.
Καλό σας ταξίδι !!!

Comments