ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ





Αν έχεις σκοπό να περάσεις ήρεμες και ποιοτικές διακοπές το νησί της Φολεγάνδρου είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις , η ηρεμία , τα πανέμορφα τοπία και τα πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από τους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της πόλης.
Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου, ο πληθυσμός του νησιού δεν ξεπερνά τους 600 κατοίκους κάτι που βοηθάει τον τόπο να διατηρήσει την φυσική του ομορφιά.
Φρόντισε να εξασφαλίσεις το μεταφορικό σου μέσο ώστε να έχεις την δυνατότητα να κάνεις το γύρο του νησιού και φυσικά να ανακαλύψεις την πανέμορφη φυσική ομορφιά του.
Δεν πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψη στις πιο γνωστές παραλίες του νησιού που δεν είναι άλλες από : το Λιβάδι , το Λιβαδάκι , το Αμπέλι , το Καραβοστάσι , το Κάτεργο , ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Γεώργιος.
Αν είσαι λάτρης των γεύσεων και σου αρέσει να δοκιμάζεις τα τοπικά φαγητά του τόπου που επισκέπτεσαι στη Φολέγανδρο πρέπει να δοκιμάσεις τα Ματσάτα , ένα είδος τοπικών ζυμαρικών που συνήθως συνοδεύουν ένα πιάτο από κόκορα κοκκινιστό , κατσίκι κοκκινιστό ή τα πεντανόστιμα σουτζουκάκια !!!
Επίσης στο νησί θα βρείτε και την καλασούνα που είναι μια παραδοσιακή πίτα που φτιάχνουν οι ντόπιοι πιστέψτε μας αξίζει να την δοκιμάσετε όπως επίσης και το Σουρωτό που αποτελεί ένα είδος πικάντικου και μαλακού τυριού.
Για τους επισκέπτες που λατρεύουν τα γλυκά η Φολέγανδρος έχει φροντίσει να τους προσφέρει την καρπουζένια όπως την λένε οι ντόπιοι , ένα γλυκό που δημιουργείται από ένα μίγμα καρπουζιού και μελιού.
Για τους πιο ανήσυχους η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ, αν σας αρέσει η εξερεύνηση σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε το κάστρο της Φολεγάνδρου, το Φάρο της Ασπρόπουντας , και σίγουρα το λαογραφικό Μουσείο της Άνω Μεριάς. Ήμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε την αρχιτεκτονική και την ιστορία του νησιού.
Μπορείτε να κλείσετε τις διακοπές σας με τον πιο όμορφο τρόπο κατά την γνώμη μας που δεν είναι άλλος από μια βαρκάδα γύρο από το νησί !!! 
Καλό σας ταξίδι !!! 

Comments