ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ


Χονγκ Κονγκ...μια από τις πιο γνωστές και πολυπληθέστερες περιοχές της Κίνας και δεν αποκλείεται όλου του κόσμου. Μια περιοχή με πολλά δάση και βουνά και ένα κλίμα θερμό και υγρό. Ας μην παραλείψουμε ότι εκεί γίνονται τεράστιοι και καταστροφικοί τυφώνες, ώστε να κάνουν την περιοχή αρκετά επικίνδυνη για να κατοικήσει κάποιος. Όμως ας δούμε τι κάνει το Χονγκ Κονγκ τόσο πανέμορφο και γνωστό προορισμό.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν έστω και δυο πράγματα για την κινεζική ιστορία. Έχουμε δει σε φωτογραφίες πολλούς κινέζικους ναούς και ανάκτορα. Φαίνονται και είναι βέβαια πολύ αξιολάτρευτα, αλλά ποια είναι τα πιο γνωστά, πως ονομάζονται και που βρίσκονται; Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου για το Χονγκ Κονγκ να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα και ποιες περιοχές να επισκεφτείς. Από τα πιο κορυφαία αξιοθέατα είναι το άγαλμα του Μεγάλου Βούδα, το Pak Tai Temple, Tsz Shan Monastery και ο ορίζοντας του Χονγκ Κονγκ. Υπάρχουν μαγευτικά μέρη στα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε και να περπατήσετε όπως η Disneyland του Χονγκ Κονγκ, το πάρκο ocean, το Inspiration lake, Stanley και Pottinger street. Επίσης εάν είστε λάτρης της φύσης μην παραλείψετε τον κήπο Nan Lian, το Dragon’s Back και το Mai Po nature reserve.

Μην παραλείψουμε πως στην Κίνα το φαγητό είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας. Όλοι ξέρουμε ποσό παράξενα φαγητά έχουν οι Ασιάτες και κάποια δυσανασχετούμε να τα δοκιμάσουμε αλλά μην προσπεράσετε έτσι απλά. Δοκιμάστε! Η κινεζική κουζίνα είναι πολύ πλούσια έχει πολλά είδη φαγητού που  μπορείτε να δοκιμάσετε. Τα νουντλς είναι η πιο γνωστή σπεσιαλιτέ! Επιπλέον, έξω στην αγορά υπάρχουν πολλοί πάγκοι με street food. Φθηνό και νόστιμο φαγητό!

Είναι γνωστό ότι στο Χονγκ Κονγκ και όχι μόνο, υπάρχει άριστη και εξελιγμένη τεχνολογία. Οι Ασιάτες είναι πανέξυπνος λαός, μπορεί να φαίνονται ψυχροί και κρύοι αλλά αυτό μην σε κρατάει πίσω. Είναι φιλόξενοι και θα κάνουν τα πάντα να έχεις μια καλή διαμονή. Υπάρχουν χιλιάδες μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί στο Χονγκ Κονγκ. Μέρη διασκέδασης, αναψυχής, ηρεμίας, εκπαίδευσης. Εάν οι παραπάνω πληροφορίες σε ενδιαφέρουν και επιθυμείς να κανείς ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ ξεκινά από τώρα να ετοιμάζεσαι και μάθε περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα και την κουλτούρα τους! Αυτός ο προορισμός είναι μοναδικός και θα σου μείνει αξέχαστος!

Comments